Wednesday, April 8

CHERATING 2015



guess what..
for this year midniote kawteam outing, we still choose the same places.
Cherating la..ape lagi..org mesti tnye..eh x muak ke...??xtually x muak lgsg sbb this places tmpat pertama kami betol2 bonding as a family diffrent parents..harhar.so aku akn cite sikit ape yg best sgt sini...

Homestay
we choose nk stay kt homestay sbb kami ramai..kalo nk g hotel cm bazir sbb nk kire bilik..ape yg best kt homestay ni sbb dia complete sume..besar pun besar..satu rumah leh sumbat 4 family..tp kami sumbat rmai2..dia ade dua homestay so leh seperate kn yg mne lelaki n perempuan bujang..xmanis serumah,huhu..
harga satu mlm sgt affordable..dekat dgn pntai yg penting ..dua minit je jln kaki n mcm private beach..xde org lgsg even cuti sekolah..pelik jgk,,,so any information for this homestay leh tgok bawah ni..bwh ni je x jauh pun...
Contact Details
Tel No    : 0199864090
H/P No    : 0123432902
Rate / Night*    : RM 230
   
Address :
No.8, Jln Sg. Ular Damai 1,
Taman Sg. Ular Damai
26060, Kuantan
Pahang




Aktiviti
Bowling MegaLane Megamall Kuantan
sepanjang outing ade la aktiviti yg kitorg buat mcm buat bbq kan,,tu cm dh jd trend bile outing mesti ade,,,
lain kami g men boeling kt megamall kuantan.Ok yg ni kne book sbb weekend mmg ramai gile,,smpai beratus org tggu turn,,yg ni x tipu..seb baik book awl2..ape yg ak ske kt bowling ni..dia punye Customer Service dia mmg leh bg 5star..senyum,sabar, ckp pun lembut,,x buat kje hentak2 and and
paleng ak ske dia cepat.. ko dh reserved an..call byk kali tuk follow up yg ko cnfirm nk dtg sne..good sgt..respect attitude dorg..syabas org pahang..

Karaoke Kuantan Megamall n Wayang Kuantan Megamall
Yg ni plak kami pergi hari last tu..sbbkn ade jejaka2 nk tgok Fast 7..kami pun singgah la...aku n yg len g karok sbb knonnye ak nk tgok Fast 7 ngn en tunang,,penyudahnye haram.dia sibuk kje,,,tggu kuar astro first jela ak tgok,..hhuu..Ouh x lpe Daiso.,mcm kat sini x xdekn,.,ngiahahaha...



Zoo Kemaman,Terengganu
Okay dan lagi nk p zoo kan..mcm kt kl x de..hahaha..tp tmpat org kn...ak mmg teruja nk g zoo sbb nk tgok harimau dekat2...sepanjang g zoo ak asik nmpk buaya je..harimau ssh betul..tp g pun under cnstruction..x dpt lg ak tgok harimau,,,hahahah,,,hdoh siot peranggai ak...ok zoo ni x la besar mane but kalo jalan penat la gak,,n ade theme park kt dlm tu..kami dtg lmbt so tgok jela mampu..harga mmg murah..sbb rmai..just RM10/person.


  
 
Keropok Leko n Kudap2
Kalo jalan2 ganu ni x beli keropok lekor x sah la kn n kudap2 laut ni...so dekat ngn pintu kuar ade satu kedai yg leh kita singgah tuk beli...memang malambak tepi2 ni..pilih je mane2..Harga tiap kedai mmg berbeza but nice la..


Makan-Makan

Warung Aziz Satar,Kemaman
Kami g mkn kat warung aziz satar kemaman..sbb kat sini sata paling sedap n harga pun x mahal.mcm2 ade n nyummy2 sumenye...mcm org x mkn setahun memaseng,,nk tau sedap tera mane...g la singgah..but makesure book dlu kalo g reramai sbb sini pack...so tau la kn..cnfirm sedap gile babis.So leh refer alamat kt bawah ni:
Alamat :-

1860-2, Warung Aziz Satar
Jalan Kuala Kemaman
24000 Kemaman
Terengganu

Lokasi Warung Aziz Satar :-

Terletak berhampiran dengan / selepas Sekolah Menengah Kebangsaan Geliga (SMK Geliga).
ATAU;
Dari arah Cherating, selepas sahaja pintu gerbang antara sempadan negeri Pahang dan Terengganu, korang masuk arah kanan berhadapan Masjid Geliga, Kuala Kemaman (depan masjid ni ada sign board besar "sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan". So, agak-agak tak solat lagi tu 'lu pikirlah sendiri'). Jalan terus dan tiba di penghujung simpang, ikut laluan ke kiri untuk ke jeti. Korang akan jumpa warung warna kuning di bahagian kanan jalan.

No. Telefon : 013-915 0897 / 017-943 7757

Mesti korang tertnya2..eh mkn sekali je ke???Yes..mkn luar sekali je...yg len masak sendiri kt homestay..bile travel korg kne ikut cost.kita jimat 50%.masak gotong royong so x penat.n kedai kt sni sume bnde fresh,,syabasss!!!!


so tula citenye..ak cdgkn sgt korg g sni...yeahh yeahh yeah..next outing??wait n see...!!!hahahahah

2 comments:

  1. Replies
    1. best wany..t try la..dua kali kami pergi n nk g lg

      Delete